Eiken Bijgebouw Riet thumbnail

Eiken Bijgebouw Riet

Published Jun 14, 22
3 min read

Houten Eiken bijgebouw

Zoek je een eiken bijgebouw? Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken. Poolhouses, carports, overdekte terrassen, orangerieën of aanbouwen. Een bijgebouw wordt gebouwd op dezelfde locatie als het hoofdgebouw maar staat niet in directe verbinding met het hoofdgebouw door bijvoorbeeld een opening of deur. Hierin verschilt het bijgebouw met een aanbouw of uitbouw. In dit artikel leg ik je uit wat een bijgebouw is en waarom mensen ervoor kiezen om hem te bouwen.

Onze werkwijze

Oak Wood Projects ontwerpt uw bijgebouw op maat volgens de oude ambachtelijke technieken met de materialen van uw keuze. Eikenhouten (of andere houtsoorten) bijgebouwen, poolhouses, carports, guesthouses of stallingen vormen een ideale aanvulling voor uw tuin. Het plaatsen van losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis, serre, schuurtje, poolhouse of garage is vergunningsplichtig. Onder voorwaarden kan een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Hier vindt u de algemene voorwaarden die in heel Vlaanderen gelden. De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente. Voldoet uw ingreep niet aan de lokaal geldende voorwaarden voor vrijstelling, dan is het aanvragen van een vergunning verplicht. Dit moet uiteraard voorafgaand aan de werken gebeuren.

Algemene regels over vrijstelling en melding (Vlaams niveau)

Vrijstelling

Onder voorwaarden (zie hieronder) geldt in bepaalde gevallen een vrijstelling van de vergunningsplicht voor het optrekken van vrijstaande bijgebouwen in de zij- en/of achtertuin. Het kan hier gaan over een tuinhuis, poolhouse, vrijstaande carport, vrijstaande garage, vrijstaande terrasoverkapping, serre… De vrijstelling van vergunningsplicht geldt enkel als aan een aantal voorwaarden voldaan is:
 • Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij meegerekend.
 • Als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en de medewerking van een architect verplicht. Dit geldt ook voor als woning gebruikte containers, mini-huisjes en andere constructies, tuinkantoren, ateliers enz. De vrijstelling geldt enkel voor bijgebouwen die in functie staan van bijvoorbeeld tuinonderhoud, tuinontspanning (vb tuinberging, poolhouse, …) of opslag (garage, carport, fietsenstalling, …).
 • De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw)
  • volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden
  • in de zijtuin 3 meter van de perceelsgrens blijven
  • in de achtertuin 1 meter van de perceelsgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen
 • De vrijstelling geldt niet als de losstaande bijgebouwen opgetrokken worden in ruimtelijk kwetsbaar gebied.
 • De algemene checklist "vrijstellingen" bevat nog aanvullende voorwaarden.
 • De gemeente kan bijkomende voorwaarden opleggen. Informeer dus altijd bij de gemeente.

Voorbeeld:

Iemand wil in zijn achtertuin een vrijstaand tuinhuis plaatsen. Momenteel staat er al een serre van 15 m². Het vrijstellingsbesluit maakt het mogelijk om zonder stedenbouwkundige vergunning én zonder melding een tuinhuis te bouwen dat 25m² groot is (want 15 + 25 = 40) en lager dan 3,5 meter, mits aan alle voorwaarden  uit de checklist vrijstellingen voldaan is.

Eikenhouten Bijgebouw Op Maat

Hier bij Mira Verde heeft het eikenhouten poolhouse een halfopen oversteek - stalen bijgebouw. Er staat een luxueuze tuinspa, in een intrigerende antracietkleur. Ilse De Meulemeester heeft hier de tuinspa een strak pak aangemeten. Dit stijlvolle bubbelbad met IDM label luistert naar de naam Hotspring Black Label. Er is plaats voor vijf personen (bijgebouw groter dan 40m2).

Al even belangrijk: deze speciale badstof krimpt niet of zet niet uit onder invloed van weer- en temperatuurschommelingen. bijgebouw prijs. Boven het bubbelbad hangt terrasverwarming. Geen overbodige luxe. Maar de dimmer is wel een must, anders is het gauw te heet. Van dit concept geniet je ook nog in het putje van de winter.Je hoeft er vooral geen vinger naar uit te steken (kosten bijgebouw). Je hebt dus alle tijd om te genieten in en bij het zwembad. In het houten blok vind je de technische ruimte voor het zwembad, maar ook praktische accommodatie die je het leven aangenaam maken: toilet, douche en kleedkamer - bijgebouw cottage stijl. Harde Recticel-isolatieplaten van 12 cm zorgen dat het binnen altijd lekker is van temperatuur.

Arduin siert de vloer en de badrand. ’s Avonds hullen de plafondspots en de lampen onder water het geheel in een feestelijk licht. Uit de ingewerkte luidsprekers weerklinkt luie loungemuziek (de bijgebouw). Het is fijn om hier samen aan de toog te hangen in gezelschap. Strak kan ook best sfeervol zijn - goedkoop bijgebouw. In het boek ‘Dromen van huizen en tuinen’ van Standaard Uitgeverij vind je volop inspiratie voor de bouw en inrichting van een poolhouse op maat.De trap op en daar is de kamer van de dochter. Er is ruimte genoeg om vriendjes en vriendinnetjes te laten logeren - houten bijgebouw. En tot slot pikten we nog een leuk idee op in een woning gerealiseerd door villabouwer Sels en meester schilder Peter Deckers. Bij het zwembad prijkt achteraan in de tuin een poolhouse op maat, in strandstijl! De makers lieten zich namelijk inspireren door de authentieke strandcabines op wielen.

Containerwoning Bijgebouw

Je hebt uitgekiende standaardmodellen in het gamma of men werkt volledig op maat. Elke realisatie ademt sfeer en oogt alvast uniek - elektrische verwarming bijgebouw. Steeds meer vormen binnen en buiten een onlosmakelijk geheel om volop van te genieten. Vandaar dat er villabouwers zijn die ook ineens de bijgebouwen en de poolhouse voor jou realiseren zonder zorgen - bijgebouw kleiner dan 40m2.

Het zijn zelfbouwpakketten, maar je kunt ze ook laten plaatsen tegen een meerprijs. De plaatsing neemt wel maar één dag in beslag. De verdeelpunten vind je op de website. bijgebouw vergunning (eiken poolhouse). Levering aan huis is ook mogelijk en het bedrijf heeft ook een webshop. Prijs ongeplaatst: variërend tussen $ 1799 en $ 4599 naargelang het model. kostprijs architect bijgebouw.Er bestaat zelfs een versie van deze ‘outdoor cabin’ waarbij je een overkapping combineert met een handige gesloten tuinberging. Dankzij het modulair systeem is het mogelijk echt een poolhouse op maat samen te stellen. Er bestaan drie verschillende soorten wandelementen: geheel dicht, met klein en met groot raam. Zo’n ‘riant buitenverblijf’ bij het zwembad nodigt uit om er een relaxhoek in onder te brengen.

Villabouw realiseren

Zoek je een villabouw?  Is het u droom om een luxe woning te bouwen of landhuis te bouwen en wil je geen genoegen nemen met een standaard woning? Dan is een villa bouwen wellicht iets voor u! Kom eens praten met Architect Gruwez, wij helpen u graag om uw droom te realiseren. Wij kunnen voor u het gehele traject verzorgen van het ontwerp van uw villabouw tot aan de oplevering, het ontwerp is werkelijk maatwerk. Weet u nog niet precies in welke stijl u uw villa wilt laten bouwen, dan hebben wij voor u genoeg keuzemogelijkheden. Samen met u schetsen en bouwen wij uw woning. Op onze website vindt u vele voorbeelden van villa’s die we door de jaren geen in deze bouwstijl hebben ontworpen.

VILLABOUW MODERN- LUXE VILLA BOUWEN

Bij architectenbureau Frank Gruwez kunt u terecht voor elk bouwtraject. Wij luisteren naar uw dromen en wensen en komen met een bouwplan voor uw woning. Dit bouwplan bevat als eerste een voorontwerp met schetsen. U bepaalt wat u wilt en welke materialen u wilt gebruiken. Wij bouwen uw moderne of klassieke villa op maat. Wij werken daarbij op een professionele en gestructureerde manier. Wij bouwen niet alleen uw villa uit, wij houden ook tijdens de villabouw contact met u als opdrachtgever. U wordt zo betrokken bij het hele bouwproces. Wil je graag een moderne villa bouwen? Architectenbureau Gruwez helpt u hierbij! Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van moderne villabouw. Kom eens met ons praten, wij maken een passend ontwerp en u zal merken dat een moderne villa bouwen ook voor u mogelijk wordt. Houten Bijgebouwen realiseren met “Villabouw” is kiezen voor exclusiviteit en duurzaamheid. Wij doen er samen met U alles aan om dit waar te maken. Voor Houten Bijgebouwen bent U voor ons in de samenwerking de sleutel tot weer een tevreden klant. Reeds van in het begin bent U betrokken bij het ontwerp en de plannen. Nadat wij het Houten Bijgebouwen architectenplan hebben ontvangen, starten wij met het visualiseren van uw project. U bent al BINNEN IN UW WONING nog voor ze gebouwd is en nog voor de productie of de werf aanvangt! Met onze 3-dimensionale projectvoorstelling, voorkomen wij teleurstellingen en ontluiken tussen ons en de klant, erg leuke ideeën, DAT is nu net 1 van de meerwaarden die wij U aanbieden en waarom U voor ons gekozen heeft.

Deskundig en comfortabel uw luxe villa laten bouwen

De ervaring en vakmanschap van Architect Gruwez zorgt ervoor dat het het realiseren van een orginele villa van een leien dakje loopt. Ons bureau bouwt via een totaalformule, wat betekend dat wij voor alles zorgen. Het gaat ons om de kwaliteit van de bouw. De diensten en service naar u als klant staan bij ons daarbij centraal. Want er is geen betere reclame voor ons dan een tevreden klant. Onze totaalformule heeft voor u al het voordeel. Wij zijn een architectenbureau dat speciaal  en uniek bouwt, met verschillende exclusieve ontwerpen per jaar zijn we de koploper in Vlaanderen.

Latest Posts

Atag Loodgieter

Published Aug 01, 23
5 min read

Tom De Schepper Loodgieter

Published Jul 29, 23
10 min read

Materiaal Loodgieter

Published Jul 15, 23
8 min read